Historie

In 1968 vestigde drs. Cor van Zadelhoff (1938) zich na korte tijd als werkstudent in loondienst te hebben gewerkt als zelfstandig makelaar. Op grond van de toenemende interesse van beleggers in bedrijfsmatig vastgoed eind jaren zestig, besloot Van Zadelhoff zich als eerste makelaar in Nederland te specialiseren in bemiddeling en advies op dit gebied. Spoedig volgden vestigingen elders in het land en begin jaren negentig was Zadelhoff Makelaars één van de grondleggers van de internationale en aan de Engelse beurs genoteerde makelaarsorganisatie DTZ Plc. (voluit: Debenham, Thouard, Zadelhoff). In 2017 fuseerden branchegenoot Cushman & Wakefield en DTZ waarbij de nieuwe organisatie doorging onder de naam Cushman & Wakefield.

Eerste vastgoedinvestering

In 1970 deed Van Zadelhoff zijn eerste vastgoedinvestering in een grachtenpand aan de Brouwersgracht. Vanaf dat moment werd Van Zadelhoff met bevriende partners en financiers actief als vastgoedinvesteerder. Al snel verlegde hij begin jaren 70 de focus naar investeringen in de Verenigde Staten en in London.

In de jaren 90 volgden Kiev en Sint Petersburg. In Nederland beperkte de vastgoedinvesteringen zich in eerste instantie tot eigen DTZ kantoren en kantoorontwikkelingen in samenwerking met Frits Maarsen.

Van makelaardij naar maatschap

Eind jaren 90 bouwde Van Zadelhoff zijn betrokkenheid bij de makelaardij af. De makelaardij werd een maatschap en Van Zadelhoff bouwde met een eigen directie en medewerkers de vastgoedonderneming uit tot waar we vandaag zijn.


Vastgoedbezit

Zadelhoff bezit ongeveer 40 middelgrote kantoorgebouwen. Representatieve voorbeelden staan op vastgoedbezit >>