Slotervaart Centrum voor Zorg

Slotervaart Centrum voor Zorg

Slotervaart
Centrum voor Zorg

In Amsterdam Nieuw West – voor wat betreft inwoners het grootste en jongste stadsdeel van Amsterdam – werken we sinds 2020 aan de transformatie van het voormalige Slotervaart ziekenhuis van 50.000 m2 tot het Centrum voor Zorg.

Vanaf 2021 zijn fasegewijs allerlei eerstelijns zorg- en buurtfuncties geopend. Het Gezondheidscentrum (https://slotervaartgzc.nl/) en Louwes lab draaien intussen op volle toeren. De grootscheepse renovatie van het kruisgebouw – een markant voorbeeld van naoorlogs architectonisch brutalisme – nadert haar voltooiing in 2023. In de loop van 2023 zullen wij de nieuwe zorgverleners in het kruisgebouw ontvangen in de CURE (onderbouw) en CARE (bovenbouw). Ook komt er ruimte voor zorgonderwijs; Het ROC Zorg en Welzijn verhuist van De Boelelaan naar Slotervaart.

Samen met de andere drie stakeholders in het gebied – bloedbank Sanquin, het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis en zorginstelling Cordaan – is een gebiedsvisie opgesteld onder de noemer van Plantijn en werken we met de gemeente Amsterdam aan het stedenbouwkundig plan van de gemeenschappelijke ruimte in het gebied van meer dan 18 hectare groot. De komende jaren zal het Plantijn gebied vergroenen en verdichten, met ruimte voor wonen, werken, onderwijs & innovatie en voorzieningen. Rondom het kruisgebouw zullen vooral woningen en voorzieningen worden gerealiseerd.

Locatie: Amsterdam Nieuw West
Parkeren: Ja
Oppervlakte: 50.000 m2

https://slotervaart.com/