Projectontwikkeling

Zadelhoff creëert bij voorkeur haar eigen vastgoedbezit. Dit kunnen zowel nieuwbouwontwikkelingen zijn als herontwikkelingen. Voorbeelden van nieuwbouwontwikkelingen zijn de projecten aan de Zuidas; Noma house, Hourglass en de woongebouwen Gershwin Brothers, die samen met de Maarsen Groep zijn ontwikkeld.

Voorbeelden van herontwikkelingen zijn de transformatie van het voormalige Volkskrantkantoor tot het Volkshotel aan de Wibautstraat in samenwerking met de exploitant, de renovatie van de voormalige Diamantbeurs aan het Weesperplein tot Capital C en de transformatie van het voormalige Sotheby’s veilinghuis aan de De Boelelaan 30 tot kantoor en oefencentrum voor Stage Entertainment. 

Geurt Brinkgreve bokaal

Samen met onze partner Nijkerk ontvingen wij de Geurt Brinkgreve bokaal voor de restauratie van het vervallen Burgerweeshuis van architect Aldo van Eijk aan het IJsbaanpad – een rijksmonument – tot hoofdkantoor van BPD. Voor de transformatie van het gebouw van de voormalige Diamantbeurs aan het Weesperplein tot hoofdkantoor voor de creatieve sector  ontvingen wij samen met mediaondernemer Willem Sijthoff de Mipim award voor ‘Best Refurbished Building’.

Ook nu werkt ons ontwikkelteam aan een groot aantal projecten in verschillende stadia. In aanbouw zijn de kantoortoren Orato aan de H.J.E. Wenckebachweg en de realisatie van 263 woningen en co working space in het voormalige ING hoofdkantoor “ Zandkasteel” samen met onze partner Wonam.

We werken aan de renovatie van het hoofdgebouw van het voormalige Slotervaartziekenhuis voor het Slotervaart Centrum voor Zorg en met onze partner Nijkerk realiseren we een nieuw gebouw voor de Nationale Ballet Academie van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Gezins- en studentenwoningen

Plannen zijn in procedure gebracht voor de realisatie van 400 studentenwoningen op Kronenburg in Amstelveen, 250 nieuwbouwhuurwoningen aan de Bovenkerkerweg in Amstelveen, en 600 woningen op het terrein van het voormalige Slotervaartziekenhuis.

Verder werken we aan woningen op het terrein van de voormalige Amsterdam Metallized Products fabriek aan de Paul van Vlissingenstraat, een mixed use kantoorgebouw aan de Wenckebachweg en een bedrijventerrein aan de A2 bij Breukelen.

Kavel 7 in het Amstelkwartier

Via ons eigen ontwikkelbedrijf Zadelhoff Developments nemen we naast onze ontwikkelingen voor eigen portefeuille ook deel in ontwikkelingen voor derden.

Recent zijn wij samen met onze partner Wonam gestart met de ontwikkeling van Kavel 7, 280 betaalbare gezinswoningen in het Amstelkwartier.